Retro feestkapsel 2010

Wil jij voor de feestdagen een orgineel kapsel? Ga dan voor een retro kapsel! Het retro kapsel is vrouwelijk en klassiek. Je kunt bij het retro kapsel denken aan de hippe kapsels uit de jaren ’50 en ’60. Dat waren toen hoog getoupeerde kapsels.

Er zijn dit seizoen ontzettend veel combinaties mogelijk, bijvoorbeeld ; een paardenstaart met een vlecht erin. Ook komen de haarbanden weer terug. Erg handig, zo kun je speldjes en elastiekjes verbergen!
Hoe maak je een retro kapsel?

Wat heb je nodig?
– Rollers of krultang
– Haarspelden en haarklemmen
– Verstevigende mousse
– (veel) haarlak
– Puntkam

Stap 1 : Veel volume voor de basis
Als eerste was je je haar en maak je het handdoek droog. Breng een verstevigende mousse aan. Föhn je haar droog met je hoofd naar beneden, zo krijg je meer volume. Als je dun/fijn haar hebt, kun je eventueel grove rollers gebruiken.

Stap 2 : Na de basis
Trek je haar op je hoofd naar achteren, laat links en rechts naast je gezicht een pluk vallen. Mocht je een pony hebben, dan kun je er voor kiezen om die mee te nemen of te laten hangen. Zet alles wat je niet wilt opsteken even vast met een klem, voor de handigheid!

Stap 3 : Touperen
Touperen doe je lok voor lok. Pak een lok, en toupeer die met een punt kam. Laat de lok terug vallen, en herhaal dit, totdat je hele haar is getoupeerd.

Stap 4 : Glad maken
Als je je hele haar getoupeerd hebt, kam je het voorzichtig door met een borstel (niet met een kam want dat haalt alles er weer uit), om het buitenste laagje glad te maken. Gebruik een haarlak die je haar niet hard en stijf maakt, maar kies voor een haarlak die ervoor zorgt dat je je haar kunt stylen.

Stap 5 : Als laatst
Als laatst kam je het voorste, losse deel glad langs je gezicht in een scheiding.

Nu kun je er voor kiezen wat je zelf het leukste vind, je kan je haar in een ‘rommelige’ paardenstaart doen, maar je kan het ook op een losse manier opsteken. Of je kan je kapsel afwerken met een haarband.

Helemaal klaar met je kapsel? Gebruik dan een goede haarlak waarvan je weet dat je haar lang in model blijft.


Leave a Reply