De juiste pony

Een pony is makkelijk en het staat leuk! Maar welke pony past bij jou gezicht?

De pony komt elkaar weer terug. Er zijn veel verschillende pony’s en elk kapsel lijkt er een stuk verzorgder door. Maar niet elke pony staat bij jou gezicht.

Allereerst is het belangrijk om erachter te komen welke vorm jou gezicht heeft. De meest voorkomende gezichtvormen zijn ovaal, rond, lang, hartvormig en vierkant.

Hieronder beschrijven we welke pony bij welk gezichtsvorm past.

Ovaal gezicht.
Bij een ovaal gezicht passen alle pony’s. Een rechte of een schuine pony alles kun jij hebben! Dus heel gemakkelijk om eens te wisselen van pony zodat het je nooit gaat vervelen.

Hartvormig gezicht.
Bij een hartvormig gezicht trekt de kin meestal de aandacht. Die aandacht kun je afnemen door een recht afgeknipte pony te kiezen. Met een recht afgeknipte pony komt je gezicht wat meer in verhouding.

Vierkant gezicht.
Door een lange pony te dragen in verschillende lengtes lijkt het gezicht wat ronder. Verschillende lengtes betekent dat het niet helemaal een rechte pony is, meer rafelig.

Rond gezicht.
Bij een rond gezicht staan korte pony’s erg mooi. Een korte pony geeft meer lengte aan je gezicht zodat het minder rond lijkt. Laat de kapper een fijne pony bij je knippen, dit voorkomt dat het je gezicht hard maakt. En vermijd ook lange pony’s, die benadrukken je ronde vorm.

Lang gezicht.
Vermijd een korte pony, die maakt je gezicht nog langer! Een schuine pony verzacht je gezichtsvorm. En door een scheiding in je haar te maken wordt je gezicht nog extra verzacht.


Leave a Reply